Sääasema

Tietoa Uotilan sääasemasta
Tämä on yksityishenkilön ylläpitämä sääasema Rauman Uotilassa. Asema perustettu vuonna 2012.
Sääaseman syntyyn vaikutti aikanaan Raumalta puuttunut ns. mantereen sääasema, ainoa sääasema sijaitsi silloin Rauman edustan saristossa Kylmäpihlajassa, joka on Ilmatieteen laitoksen ylläpitämä. Nykyään tilanne on muuttunut, koska Raumalla on muitakin yksityisiä asemia ainakin Vesiniitussa ja Puistorannantiellä. Puistorannantien sääasema lähettää tietoa ainakin euweather sivustolle. Lisäksi ilmatieteen laitoksen asema Pyynpäässä. Tämän vuoksi aika-ajoin on tullut mieleen aseman lakkauttaminen, mutta toistaiseksi asema on kuitenkin toiminnassa.
Asema lähettää säätietoja muutamalle sääsivustolle nettiin, muunmoassa www.wunderground.com josta löytyy kattava historia aseman säätiedoista vuodesta 2013 alkaen.
Tämä asema on linux mint sääasema. Linuxiin siirtymisen johdosta aseman tiedot on alettu varmuuskopioimaan päivittäin, tuota pitäsi vielä hiukan tulevaisuudessa kehittää koska varmuuskopiointi tapahtuu samalle levylle missä on ohjelmisto. Sääaseman nettisivu päivittyy kokonaisuudessaan minuutin välein, myös steelseries mittarit.

Tämä sivun tiedot päivittyvät Weewx ohjelmalla. Asemaan kuuluu tuuli-, lämpö-, ilmanpaine-, sade-, sekä kosteusmittari. Asema sijaitsee Raumalla, Uotilan kaupunginosassa Nikulanmäen päällä. Aseman tuulimittarissa on etelän suunnassa puustoa, joka heikentää etelän suunnasta tuulen mittausta.

Aseman säätietoja lähettää sivustolle intel i5 prosessorilla ja ssd varustettu kone, jossa on asennettuna jo yllämainittut ohjelmat. Koneen reitityksestä huolehtii netgear ja nettiyhteydestä DNA valokuitumodeemi ja DNA valokuituyhteys. Sähkökatkoilta ja ukkosilta laitteistoa suojaa Apc PRO 1200. Sääsivusto majailee Radicenter palvelimella.

Ulkoasu

Ulkoasun valinta...

Yksiköt

KieliLyhyt opas sivulle.
-Ensimmäinen rivi/lohko kertoo onko sää yms. varoituksia. Klikkaamalla lisää, avautuu lisätietoa josta näkeee kunnittain koko Suomen sää varoitukset.
-Toinen rivi. Kertoo mittarein tämän hetken säätilan.
-Ylin lohko vasemmalta, ukkostutka kuvina, ei ainakaan omalla koneella toimi mutta reaaliaikainen versio löytyy täältä lightning Karttaa voi suurentaa/pienentää ja siirrellä.
-Kolmas lohko vasemmalla, sääennuste. Asetuksissa automaattisena pitäisi näkyä Norjan YR.no sääennuste, siinä tuntuu olevan katkoja.Alla olevasta valikosta voi vaihtaa ennusteen laatijan.Ylänurkan 3 vaakapalkista voi vaihtaa ennusteen kuvina.
-Neljäs lohko vasemmalla, oletuksena hakee ilmatieteenlaitoksen Rauman Pyynpään aseman uusimman mittaustuloksen. Valikosta voi vaihtaa muita ilmatieteenlaitoksen mittaus asemia.
-Keskellä ylin, kertoo numeroina tämän hetken mittauksen, klikkaamalla lisätietoa tulee päivän min ja max arvot yms tietoa.
-Valikosta sää alla on tiekamerakuvia, LS livekamerat isompina mitä etusivulla, Lentoliikenne tutka, laivaliikenne ja salamatutka.
-Historia valikon alla on aseman päiväkirja mikä on itsestä hieno :) Sivulle avautuu kirjahylly jossa on vuosikirjoja. Kirjojen sivuja selaamalla on päivittäisiä mittaustuloksia. Valitse haluamasi vuosi, datan haku kestää hetken, näyttöön tulee ok. Klikkaa sitä. Kirjaa voi selailla kirjan yläpuolen nuolista, tai kirjan alapuolen valikosta voi valita haluamansa vuoden.

Icons


Lämpötila

Ilmankosteus

Ilmanpaine

Tuulen nopeus

Puuska

Sademäärä

Auringon säteilyn teho

Lumi

Sää tuntuu kuin

Kastepiste

UV

Näkyvyys

Pilven alaraja

Evapotranspiration

Indoor temperature

Indoor humidity


Auringonnousu

Auringonlasku

Kuun nousuaika

Kuun laskuaika

Time

Menu

Jostakin

-

Fullscreen

Export as image

Settings

Homepage

Webcam

Table

Kuvaaja

Kartta

Steady

Rising

Falling

Varoitus

Latitude

Longitude

Historia

Solar eclipse

Lunar eclipse

GPS

Elevation

Päivä

Kuukausi

Vuosi

High temperature

Low temperature

Päivä


Kevät

Kesä

Syksy

Talvi